Надрукувати
Перегляди: 1760

Традиційно на початку вересня в Сумах відзначатимуть День визволення міста від нацистських окупантів та 361-шу річницю з Дня його застування.

Про заходи, що відбудуться з нагоди цих двох свят, на брифінгу 30 серпня розповіли заступник міського голови Степан ПАК і начальник відділу культури та туризму Наталія ЦИБУЛЬСЬКА.

На сумчан та гостей міста, повідомили вони, чекають насичені три дні. У п'ятницю 2 вересня відбудуться заходи з нагоди Дня визволення міста, а 3 та 4 вересня – з нагоди Дня міста. Також у суботу сумчани вшановуватимуть пам'ять загиблих у цей день  два роки тому артилеристів.

Офіційні урочистості впродовж трьох днів перемежовуватимуться з культурно-мистецькими заходами та спортивними змагання.

Усього у програмі близько 50 різноманітних заходів. До неї, зазначив Степан Пак, включили ті з них, що вже пройшли перевірку часом, а також додали пропозиції від громадськості.

Так, 2 вересня вперше відбудуться виставка сумських майстринь «Сумське мереживо» та соціально-мистецький проект «Чарівні сумчанки. Три пелюстки жіночості».

А 3 вересня сумчани та гості побачать парад студентів з урочистим пронесенням символічної сумки, виставку-конкурс «Stand Model Show», спробують на смак «Інтеркультурні кухні». Традиційні для цього дня урочистості на майдані Незалежності цього року відбудуться по обіді – о 13:00. Як пояснив заступник міського голови, так учинили, аби якомога більше людей змогли долучитись до святкування.

Субота та неділя завершаться концертами. 3 вересня на майдані Незалежності виступатимуть сумські зірки сцени та початківці, потому там же відбудеться святкова молодіжна програма. Наступного дня всіх кличуть на стадіон «Ювілейний», де відбудеться концертна програма за участі сумських виконавців і гурту «DZIDZIO» (вхід вільний). Місто забезпечує місце для виступу та технічний супровід його виступу, решту взяли на себе меценати.

Разом із сумчанами День міста святкуватимуть представники півтора десятка міст України, а також Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш ЯБЛОНСЬКИЙ і голова Офісу Ради Європи Мортен ЕНБЕРГ, котрий вручить сумській громаді відзнаку Ради Європи - Почесний Прапор.

Програма заходів