Надрукувати
Перегляди: 1693

У Сумах вшанували другу річницю загибелі на Луганщині військовослужбовців 9-ї реактивної батареї 27-го Сумського реактивного артилерійського полку (нині 27-а Сумська реактивна артилерійська бригада).

З самого ранку представники міської та обласної влади, військовослужбовці, пересічні городяни зібралися біля меморіального комплексу, присвяченого загиблим. Саме тут у граніті викарбувані імена артилеристів, які 3 вересня 2014 року поклали голови, боронячи свою землю від російських окупантів.

Присутній на заході міський голова Сум Олександр ЛИСЕНКО висловив глибоку повагу до вчинку справжніх Героїв, а потім звернувся до родин, які залишилися без своїх рідних, та до всіх сумчан: «Важко було повірити, що наша країна може опинитися в полоні війни. І навіть зараз здається, що все це коїться не з нами. Але вчинок цих ще молодих людей доводить, що війна триває поруч з нами. Вони зробили все, віддали найдорожче – своє життя, аби вона нас з вами не торкнулася, аби ми жили під мирним небом. Тож низький уклін вам, дорогі батьки, від мене особисто та усієї сумської громади за те, що виховали справжніх патріотів своєї Батьківщини».

Потому керманич обласного центру вручив нагороди військовослужбовцям, які несли службу в зоні АТО. Хрестом «За мужність» посмертно нагороджено учасника АТО Сергія Пархоменка. Медаль «Захисникам Вітчизни» отримали Станіслав КЕРПАНЬ, Артем НОВАК, Даніїл СОРОКІН, Андрій ХРІСТЕНКО. Протоієрею УПЦ Київського Патріархату Богдану КОЗЕНКУ Олександр Лисенко вручив медаль «Спаси і сохрани».

Почесною грамотою міського голови та книгою «Суми 360: місто, яке я люблю» нагородили військовослужбовців 27-ї Сумської реактивної артбригади в/ч – польова пошта В 1060 Юрія КИРИЧЕНКА та Олександра МАНЬКО, а також в/ч – польова пошта В 3137 Олександра КОШЕНЬ, Івана ЧЕРЕВКО Андрій МАМЕДОВ отримали грамоти міського голови та книги «Суми 360: місто, яке я люблю».

Далі всі присутні вшанували пам'ять про загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку. Далі організованою колоною всі рушили до Центрального кладовища, де на Алеї Почесних громадян спочивають 43 наших воїна-земляка. До кожної із могил представники міської та обласної влади поклали квіти.