Надрукувати
Перегляди: 1862

У п'ятницю в обласній філармонії відбулась урочиста церемонія нагородження переможців щорічного рейтингу «Золота перлина» на визначення кращих суб’єктів малого та середнього підприємництва міста.

Нинішній конкурс уже 18 за рахунком. Кращих визначали, як і завжди, у восьми номінаціях.

Традиційно результати рейтингу оголосили напередодні Дня підприємця, який відзначається щорічно у першу неділю вересня.

Вітаючи учасників урочистої церемонії, міський голова Олександр ЛИСЕНКО в їхній особі подякував усім підприємцям, котрі ведуть свою справу в Сумах. Разом, зазначив він влада та бізнес виконують важливу місію – забезпечують життєдіяльність міста.

«Не можу не подякувати вам усім за те, що ви створюєте робочі місця, адже, як би там не було, основне джерело надходжень до бюджету – це ПДФО. Тому дякую, що ви сплачуєте податки і наповнюєте скарбницю нашого міста, а це кошти на розбудову міста, потреби громади. Тож, коли ви бачите, що десь в місті щось ремонтується чи будується, знайте, що це, в тому числі, завдяки вам», – наголосив очільник міста.

Він також подякував підприємцям за те, що вони продовжують підтримувати українську армію.

Переможцями XVIII рейтингу «Золота перлина» стали: у номінації «Краща фізична особа-підприємець у сфері виробництва» – Андрій ХРОМОВ, у номінації «Краща фізична особа-підприємець у сфері торгівлі» – Валерій ЖУКОВ, «Краща фізична особа-підприємець у сфері обслуговування» – Олександр ГОРОЖАНЕЦЬКИЙ, «Краще мале або середнє підприємство у виробничій сфері» – ТОВ «СУМИФІТОФАРМАЦІЯ», «Краще мале або середнє підприємство у сфері торгівлі» – ТОВ «Тріглав», «Краще мале або середнє підприємство у сфері обслуговування» – ТОВ «Сумський регіональний «Медичний центр безпеки дорожнього руху», «Кращий підприємець-благодійник» – Валерій СОРОКІН, «Краща жінка – підприємець» – Ольга СИДОРЕНКО.

За сумлінну, плідну працю, високі досягнення в роботі, належну організацію діяльності підприємства, активну громадянську позицію та з нагоди професійного свята – Дня підприємця, книгами «Суми: місто, яке люблю» та грамотами міського голови відзначили: Расула ГАЛАЄВА, Тетяну ДЕНИСЕНКО, Галину ДЕМЯНЕНКО, Оксану КРАВЧЕНКО, Людмилу ЛУЧАНІНОВУ, Віталія МАЛИШЕВСЬКОГО, Саміра МАММАДЛІ, Олександра ПРОЦЕНКА, Тетяну РАДЬКО, Наталію СТОЛБОВУ, Надію ШТУРНЄВУ, Валентину ЯНКОВСЬКУ.

За інформацією департаменту забезпечення ресурсних платежів, наразі в місті здійснюють підприємницьку діяльність 16908 фізичних осіб-підприємців та 7270 юридичних осіб. Із початку року ними вже сплачено єдиного податку до бюджету міста у сумі 77,2 млн грн. та майже 62 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.