0010.jpg

Із нагоди Дня міста в Сумах традиційно вшанували сімейні пари, які живуть разом півстоліття.

У п’ятницю в центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка вітали 11 «золотих» пар, які прожили разом 50 і більше років.

Видаючи секрети сімейного довголіття, всі вони наголошували що в його основі — повага і любов, відданість і взаєморозуміння, вміння поступитися власним «я» заради спільного «ми».

За словами заступника міського голови Степана ПАКА, Суми пишаються, що мають такі родини, бо ж справедливо підмічено: міцна сім’я — міцна держава.
Із піввіковим ювілеєм подружнього життя пари також щиро привітали директор Центральної бібліотечної системи Людмила СТАДНИЧЕНКО, начальник відділу культури та туризму Наталія ЦИБУЛЬСЬКА.

Під час свята звучали вірші та пісні про кохання у виконанні викладачів музичної школи № 3.

Золотим ювілярам вручили букети осінніх квітів та подарунки й побажали й далі жити в любові та злагоді.

«Золото рідного міста» започатковано у 2010 році з ініціативи міських бібліотекарів та активної підтримки місцевої влади. За цей час городяни вітали більш як двісті подружніх пар, сімейний стаж яких становить 50 років і більше. Проект спрямований на піднесення важливої ролі родини у розвитку міста. Щороку його організатори на День міста традиційно вшановують сумські подружжя, які відзначають 50-річчя сімейного життя. Інформація про подружжя розміщується на сайті Централізованої бібліотечної системи.