006.jpg

У підвалі п’ятиповерхового будинку по вулиці Металургів робітники житлово-експлуатаційної організації, які проводили сантехнічні роботи, виявили бойовий снаряд.

Учора близько десятої години ранку до чергової частини Сумського відділу поліції надійшло повідомлення про небезпечну знахідку.

На місце пригоди прибули працівники поліції, рятувальники та спеціалісти вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Сумській області. Фахівець-вибухотехнік поліції, оглянувши знахідку, констатував, що це 76-мм снаряд, ймовірно часів Другої світової війни, який становить серйозну небезпеку і для будівлі, і для людей.

Мешканців квартир трьох під’їздів будинку евакуювали та відвели на безпечну відстань. Вибухонебезпечний предмет вилучили та вивезли на полігон для подальшого знешкодження. Після чого жителі будинку змогли повернутися до своїх осель.

Як повідомили у секторі комунікації поліції у Сумській області, наразі правоохоронці з’ясовують, хто, коли і з якою метою приніс до підвалу боєприпас та залишив його серед сміття.