004.jpg

З нагоди Дня фізичної культури і спорту, яке щорічно відзначається у другу суботу вересня, в обласній філармонії відбулися урочистості.

Тут зібралися видатні спортсмени та початківці, їхні наставники, представники міської та обласної влади.

З привітальним словом до винуватців свята звернувся очільник обласного центру Олександр ЛИСЕНКО: «Дякую спортсменам, котрі нині примножують славні традиції сумської спортивної школи, на чиєму прикладі зростають юні спортсмени. Дякую за терпіння та копітку працю тренерам, котрі виховують нове покоління олімпійських чемпіонів. На вас покладено чи не найскладніше завдання: роздивитись в дитині спортивні здібності та розвивати їх».

Міський голова наголосив на тому, що розвиток фізичної культури та спорту залишається одним із пріоритетів ї діяльності влади, скерованої на потреби сумчан.

Задля примноження спортивної слави міста, в Сумах розвивають як професійний спорт, так і любительський спорт. Зокрема, облаштовуються біля будинків спортивні майданчики, надається підтримка ДЮСШ, ведеться підготовка до відбудови осередку дитячого та юнацького спорту – стадіону «Авангард».

Міський голова нагородив сумчан, які своєю щоденною працею примножують спортивні здобутки нашого міста.

Заступник міського голови Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ також приєднався до всіх вітань, але водночас наголосив, що спорт – це перш за все робота: важка, напружена, виснажлива, яка вимагає цілковитої віддачі. І лише той, хто це зрозуміє, зможе досягти найвищих висот у спорті.

«Недаремно кажуть, що спорт – це здоров’я. Тож нехай вас воно ніколи не підводить, дорогі наші спортсмени, бо своєю наполегливою працею ви заслужили на це», – додала начальник відділу у справах молоді та спорту Віра МОТРЕЧКО.

У залі майже не залишилося тих, хто б не отримав нагороди чи відзнаки цього дня. Ще більшої урочистості та святковості заходу додавали виступи сумських виконавців, танцювальних та спортивних колективів.