Надрукувати
Перегляди: 1687

22 вересня в обласному центрі відбулися урочистості з нагоди Дня партизанської слави.

Цього дня ветерани Другої світової війни, пересічні сумчани, серед яких було багато молоді, а також представники міської та обласної влади зібралися біля Монументу «Героям Сумщини», аби вшанувати пам'ять про партизанів і підпільників та згадати про їхні подвиги.

На теренах нашого міста у той час діяло багато підпільних організацій, про що свідчать історичні факти. Відвідавши окремі території Сум, серед яких територія рафінадного заводу, Покровська площа, можна згадати про подвиг сумчан, яких стратили за те, що вони вели підпільну роботу.

Фактів про те, що Суми є дійсно партизанським містом, можна наводити безліч. Цим неабияк пишаються сумчани, розповідаючи про своє місто.

Присутній на урочистостях міський голова Олександр ЛИСЕНКО звернувся до городян: «Сьогодні дуже важливий день в історії України. Передусім він має особливе значення для молоді, адже саме молодь була рушійною силою партизанського руху. Молоді хлопці та дівчата не змогли стерпіти нищення рідної землі ворогом. Тому вони, не шкодуючи власного життя, зробили все від них залежне, аби звільнити рідну країну від загарбників. Дякую вам, дорогі ветерани, що відвоювали мир та спокій в нашій державі, а потому відбудовували її для прийдешніх поколінь».

Олександр Лисенко та голова ради міської організації ветеранів Микола БОНДАРЄВ вручили ветеранам ювілейні медалі «70 років Перемоги над нацизмом» та грошові премії.

Голова ради міської організації ветеранів повідомив, що нині в Сумах проживають 10 учасників партизанського руху періоду Другої світової війни. Втім, на урочистості змогли прийти лише троє з них. Микола Бондарєв привітав всіх тих, хто доклав максимум зусиль для того, щоб мінімізувати шанси ворога на перемогу. Попри те, що це було геть непросто, часом моторошно, це не зупинило тоді ще зовсім юних хлопців та дівчат. Вклоняючись їхньому подвигу, присутні поклали квіти до Монументу «Героям Сумщини», які виявили мужність та стійкість у боротьбі із нацистськими окупантами.