007.jpg

Старшокласники сумської школи №17 відвідали захід із професійної орієнтації, який був проведений в рамках тематичного тижня, започаткованого обласним центром зайнятості спільно з Сумським центром професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Мета тижня професійної орієнтації – допомогти молодим людям визначитися із вибором майбутньої професії. Також школярі отримали поради щодо алгоритму вибору професії, з мережею навчальних закладів, їх вимогами до абітурієнтів, умовами вступу до них.

Увагу хлопців та дівчат зосередили, передусім, на виборі майбутньої професії та на тому, чим при цьому необхідно керуватися. Представник служби зайнятості пояснив, що в се залежить від бажання, індивідуально-психологічних особливостей (нахилів), попиту та пропозиції на ринку праці на обрану професію.

Дівчата ж, під час майстер-класу, змогли спробувати себе в професії манікюрниці. Майбутні майстри з манікюру наочно продемонстрували школярам основи манікюрної справи – базовий манікюр, як процедура гігієнічного догляду за нігтями, нарощування та художнє оформлення нігтів.

Також старшокласників № 17 ознайомили з послугами, які надає служба зайнятості.