Надрукувати
Перегляди: 1724

У четвер, 29 вересня, у театрі Щепкіна відбулися міські урочистості з нагоди Дня працівників освіти.

У залі театру зібралися представники педагогічних колективів Сум, яких прийшли привітати заступник міського голови Степан ПАК і начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО.

Заступник міського голови від імені очільника обласного центру Олександра ЛИСЕНКА передав освітянам слова вітання з їхнім професійним святом.

«Щороку в осінню пору мені приємно знову і знову звертатися до вас, дорогі вчителі. Ще приємніше від того, що переважна більшість тих, хто працює у цій сфері – жінки. І я переконаний, що це не випадково, адже жінка – це, передусім, мати, хранителька сімейного вогнища, яка повинна бути терплячою, виваженою та навчати лише хорошому своїх дітей. Ці самі цінності ви, шановні педагоги, сповідуєте і у своїй професії. І повірте, що далеко не кожний зможе бути вчителем, а надто бути ним до кінця, адже часом матеріальне заохочення залишає бажати кращого. Та, навіть попри це у Сумах працює когорта фахових, талановитих, відданих вчителів, які повністю присвятили своє життя цій професії», – сказав Степан Пак.

Він запевнив, що одним із пріоритетних напрямків міської влади є саме розвиток освітянської галузі, аби вона крокувала у ногу з часом. Після привітальних слів на сцену театру піднялися ті педагоги, яких було нагороджено Грамотами міського голови.

Їх Степан Пак вручив вчителю географії Олександрівської гімназії Ользі БАКЛЯК, вчителю української мови та літератури гімназії № 1 Аллі БАЄВІЙ, шеф-кухарю ДНЗ (ясел-садка) № 33 «Маринка» Людмилі СКІБІНІЙ, завідувачу господарством ДНЗ (ясел-садка) № 29 «Росинка» Світлані ВОЛОХОВІЙ, завідувачу бібліотеки комунальної школи № 30 Олені ВЛАСЕНКО, провідному спеціалісту централізованої бухгалтерії управління освіти і науки міськради Галині ТОКАРЄВІЙ.

Нагороди педагоги тримали за самовіддану творчу працю, вагомий особистий внесок у навчання та виховання підростаючого покоління, створення позитивного іміджу освіти м. Суми та з нагоди Дня працівників освіти.

Також за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у навчання та виховання підростаючого покоління, створення позитивного іміджу освіти м. Суми та з нагоди Дня працівників освіти Грамотою міського голови відзначено директора школи №12 ім. Б. Берестовського, депутата міської ради, спеціаліста вищої категорії, старшого вчителя Ірину ГУБСЬКУ.

Потому слова привітань на адресу присутніх лунали від командування 58-ї окремої мотопіхотної бригади. Військовослужбовці подякували вчителям за те, що виховують справжніх патріотів, за те що ледь не щодня на передову волонтери доставляють дитячі малюнки, вірші, саморобні подарунки, які зігрівають душу та допомагають зберігати бойовий дух. Військові вручили державні прапори низці освітнім закладам Сум, аби вони замайоріли на їхніх будівлях.

Далі ж на педагогів чекав святковий концерт, який для них підготували їхні вихованці.