Надрукувати
Перегляди: 1406

Напередодні Дня художника, який в Україні відзначають щороку в другу неділю жовтня, у Сумах відбувся міський конкурс-пленер «Моє рідне місто».

Організував його Інформаційно-методичний центр управлівння освіти та науки, адже виявлення і підтримка обдарованої молоді в галузі образотворчого мистецтва, виховання патріотичних почуттів та любові до рідного міста – один із пріотритених напрямків роботи Центру.

Цьогоріч участь у конкурсі-пленері взяли 87 юних художників віком від 10 до 18 років, які, розташувавшись у центральному парку ім. Кожедуба на березі Псла, змальовували красу рідного міста, На виконання завдання художникам відвели три години. За цей час вони мали виконували роботу з натури.

У номінації «Пейзаж» перемогу здобули: Крістіна ПАНЧЕНКО (ПДЮ, старша вікова категорія), Олександра ВІННІКОВА (ПДЮ, середня вікова категорія), Руслана ЛЕВЧЕНКОВА (школа № 10, старша вікова категорія), Юлія ЧЕРНИШ (школа № 10, середня вікова категорія), Єлизавета ЖЕЛЄЗНА (школа № 17, старша вікова категорія), Єлизавета ГРЕБЕНЮК (школа № 26, середня вікова категорія), Злата БАБИЧ (школа № 29, середня вікова категорія).

Марія ПАЛАМАРЧУК (школа № 27, середня вікова категорія) та Анна САПИЧ (школа № 18, старша вікова категорія) найкраще намалювали «Архітектурний пейзаж».

А от у номінації «Графіка» перше місце посіла Юлія КЛИМЕНКО (школа № 18, старша вікова категорія).