004.jpg

У Сумському міському центрі зайнятості днями відбувся семінар щодо протидії торгівлі людьми. Спікерами під час зустрічі з клієнтами центру стали фахівці ГО «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини» Едуард ГЛОБА та Юлія ТАРАСЕНКО.

Сумчани дізналися про те, що таке торгівля людьми, які бувають її форми. Отримали присутні інформацію про механізми вербування, поради щодо того, як не стати жертвою работорговців та куди звертатися за відповідною допомогою. Йшла мова і про безкоштовну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.

Клієнти центру зайнятості з цікавістю задавали питання та відзначили, що подібні семінари є дуже важливими для людей, що шукають роботу та не освіченні з даної теми.

Нагадаємо, що за даними Міжнародної організації з міграції, з січня 2000 року по червень 2016 року, 12 186 постраждалих осіб отримали комплексну реінтеграційну допомогу, у тому числі юридичну, медичну, психологічну, фінансову, освітню та інші види допомоги в залежності від індивідуальних потреб осіб по всій території України. Сумська обласна організація Ліги соціальних працівників України «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» залучила до надання даної реінтеграційної допомоги з 2012 року майже 160 постраждалих, які проживають на території області. З 2014 по 2016 роки через обласний Департамент соціального захисту населення встановлено 11 офіційних статусів.

Контакти громадської організації - 063 149 49 03, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.