0012.jpg

На базі «Клініки, дружньої до молоді» міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди відбулось заняття методичного всеобучу заступників директорів шкіл з виховної роботи, керівників шкільних громадських наркопостів на тему: «Формування здорової особистості школяра: проблеми та знахідки».

Метою семінару була консолідація зусиль медиків і освітян для всебічного гармонійного розвитку школярів. Організували всеобуч відділ охорони здоров’ я та управління освіти і науки.

«Значимість здоров’я молоді ні в кого не викликає сумнівів, адже це наш найближчий інтелектуальний, репродуктивний, соціальний та культурний потенціал. І від неї сьогодні залежить яке майбутнє чекає Україну. Зупинити поширення ВІЛ/СНІДу, інфекцій, що передаються статевим шляхом, підліткових абортів, непланованих вагітностей, шкідливих звичок буде неможливо, доки ми не зможемо досягти такого рівня профілактичної освіти молоді, який дозволить захистити її від впливу негативних явищ», – зазначила завідуюча «Клініки, дружньої до молоді» Владлена КОНЦЕВИЧ.

Вона ознайомила присутніх із закладом та його співробітниками, напрямками роботи, методами профілактичної діяльності, взаємодію з закладами освіти. «Клініка, дружня до молоді» – сучасний заклад для сучасних підлітків, що допомагає вступати молоді в свідоме доросле життя, наголосила Владлена Концевич.

Фахівці «Клініки, дружньої до молоді» презентували тренінговий курс «Дорослішай на здоров’я», тренінги «Майбутнє варто планувати», інтерактивне заняття «Профорієнтація старшокласників».

Голова правління обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД» Ольга БЕЛЕНЕЦЬКА відзначила співпрацю з «Клінікою, дружньою до молоді» та наголосила на необхідності відвідання школярами тренінгів із даної тематики.

Голова загону швидкого реагування, тренер обласної організації Товариства Червоного Хреста України Надія ЯМНЕНКО розповіла про заняття «Перша невідкладна допомога», які проводяться на базі КДМ.

Нарколог обласного наркологічного диспансеру Вікторія СЕМЕРНЯ ознайомила з ситуацією із вживанням молоддю психоактивних речовин, розповіла про плани співпраці з освітянськими закладами, консультування на базі «Клініки, дружньої до молоді». До відома заступників директорів шкіл довели графіки проведення тренінгів на весь навчальний рік і наголосили, що тренерів можна запрошувати безпосередньо до закладів.