Надрукувати
Перегляди: 1685

У Сумах провели для школярів області інтелектуальну гру «Креатив-бій».

Традиційно останнього тижня вересня гімназія «Просперітас» гостинно відчинила двері для розумних, винахідливих, креативних учнів не лише міста, але й області.

Загалом 28 вересня у навчальному закладі зібралися 17 команд із Сум, 2 – з Конотопа та учні Боромлянського НВК, аби взяти участь у ІІІ інтелектуальній грі «Креатив-бій».

Вона передбачала розв’язання проблемних завдань, які не мають контрольної відповіді, проте потребують нестандартних, творчих рішень. Під час відбіркового туру, участь у якому взяли три групи, хлопці та дівчата вирішували складні питання: як допомогти фірмі-виробнику автомобілів без пошкоджень транспортувати скло; як китайським рибалці 18 століття правильно порахувати спійману рибу; яку вивіску запропонувати одному з трьох магазинів для залучення клієнтів та інше.

Діти виявили неймовірно цікаві підходи до розв’язання проблем сучасної пошти щодо популяризації «живого» листування, запропонували безліч ідей для безпечного смакування гарячою кавою людям з обмеженими можливостями, представили різноманітні способи корисного застосування дзвінків Санта Клаусу.

Журі конкурсу оцінювало учасників за такими критеріями: практичність, оригінальність, творчий підхід та обґрунтованість запропонованого рішення. До фіналу вийшли 8 команд, які відповідали цим вимогам, серед яких диплом І ступеня отримали учні школи № 9, ІІ ступеня – команда гімназії «Просперітас», диплом ІІІ ступеня – учні Боромлянського НВК. Інші 5 команд-фіналістів стали переможцями в номінаціях: «Креатив-ерудит», «Креатив-практичність», «Креатив-оригінальність», «Креатив-творчість» та «Креатив-ефективність».

За інтелектуальну роботу всі учасники «Креатив-бою» отримали подарунки, солодкі призи від гімназії «Просперітас», а переможці – ще й настільні розвиваючі ігри.

Окремих учасників гри відзначили особливими відзнаками за кмітливість, артистизм та розум. Їм вручили сертифікати на придбання піци, на безкоштовне покриття плівкою мобільного телефона, на майстер-класи від студії декору та флористики, грошові сертифікати від банку та інші приємні подарунки.