006.jpg

У рамках декади військово-патріотичного виховання учні школи № 26 побували у військовій частині 3051 Національної гвардії України.

 Зустріч була цікавою, насиченою та повною нових вражень.

Екскурсія до казарми та військовим містечком показали, як живе сучасний солдат-нацгвардієць. Військовослужбовці продемонстрували зразки зброї і військової техніки, які є на озброєнні у Нацгвардії, розповіли про їхнє призначення та характеристики. Хлопці із задоволенням та гордістю потримали військову зброю та уявили себе в ролі солдатів, одягаючи військове спорядження, оглядаючи військову техніку.

Кінологи показали гостям, як відбувається пошук предметів, затримання злочинця тощо.

Учні поцікавились у військових кількістю солдатів-контрактників у частині та зарплатнею останніх.

Екскурсія справила незабутні враження на кожного з присутніх, навіть дівчата були в захваті.

Після побаченого в багатьох хлопців змінилась думка про сучасне армійське життя, деякі вже виявили бажання проходити військову службу в Нацгвардії.

Подібні акції не вперше проводяться у військовій частині 3051. Сумські гвардійці намагаються бути відкритими , показуючи, що солдат є патріотом своєї Батьківщини, і професія військового престижна та цікава.

Учні та педагоги школи № 26 вдячні за організацію екскурсії відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи, командиру в/ч 3051 Сергію КОЗИНЦЮ, військовослужбовцям Олександру ВАСИЛЕНКУ та Олександру ДЕГТЯРЬОВУ.

З приводу організації екскурсій до військової частини можна звертатись за тел.: (095)75007451 (Олександр Василенко).