0012.jpg

З нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, Міністерство соціальної політики України проводить по всіх областях України інформаційну кампанію з питань протидії цьому явищу.

Європейський день боротьби з торгівлею людьми відзначається щороку 18 жовтня. Він був започаткований цього дня у 2007 році Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.

Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямків діяльності Уряду у сфері захисту прав людини.

Спеціально до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми Мінсоцполітики розробило макети білбордів, сіті-лайтів та відеоролики з даної тематики, які поширять областями України.

За інформацією Національної поліції України у І півріччі 2016 року правоохоронними органами встановлено 44 потерпілих від торгівлі людьми, яким надано кваліфіковану юридичну та соціальну допомогу.


За перші шість місяців року Міністерство соціальної політики України встановило статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, 73 громадянам. Загалом станом на 22 липня такими було визнано 237 осіб, серед яких у 2015 році – 8.

«Гарячі» телефони для осіб, які постраждали від торгівлі людьми