Надрукувати
Перегляди: 1534

В обласній філармонії відбулись урочистості до Дня захисника України.

Від імені міського голови, міської ради та виконавчого комітету присутніх у залі привітав заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ. Свято Покрови Пресвятої Богородиці та військо, зазначив посадовець, завжди були нерозривно пов’язані між собою, адже саме Богородиця ще з часів козацтва вважається покровителькою воїнів.

Віктор Волонтирець висловив подяку військовикам різних поколінь, котрим свого часу довелось стати до зброї, аби захистити рідну землю чи виконати свій військовий обов’язок на чужині.

Зі словами глибокої вдячності звернувся він до бійців, котрі в нинішні часи боронять незалежність і єдність України.

«Ви захищаєте свою державу, захищаєте інтереси своїх сімей, своїх дітей, своїх онуків, а це – головне, – зазначив у вітальному слові посадовець. – Хочу побажати всім, хто присутній у цьому залі, і тим, хто причетний до цього свята, перш за все, міцного здоров'я. Нехай Бог дарує його вам. Нехай Бог дарує вам родинний затишок, аби ви, повертаючись додому, відчували теплоту та підтримку рідних. Нехай Бог дарує нашій державі мир і спокій!»

Заступник міського голови вручив посвідчення Почесного громадянина міста батькові загиблого Миколи Ніколаєнка. Міська рада у вересні поточного року ухвалила рішення за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, удостоїти загиблого в зоні проведення АТО містянина цього високого звання.

Свої відзнаки цього дня отримали й ті, хто нині стоять на сторожі цілісності незалежної держави, цивільні сумчани, котрі підтримують бійців, а також військовики запасу.

Список нагороджених