002.jpg

У понеділок, 17 жовтня, психологи Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області взяли участь в одноденному семінарі за програмою «Серце воїна».

Захід організувала громадська організація «Асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих факторів».

Як і діяльність цієї організації, семінар так само був спрямований на те, щоб надати соціально-психологічну допомогу ветеранам АТО, а також посприяти їхній адаптації до мирного життя за принципом «рівний-рівному». Тому на захід запросили досвідчених психологів, медичних та соціальних працівників.

Всі вони неодноразово брали участь у різноманітних навчальних программах, а згодом застосовували свої знання на практиці. Серед присутніх були і ветерани бойових дій на Сході нашої країни, члени їх родин, юристи і майбутні фахівці соціальної галузі.

Доступність, відкритість і дружня атмосфера зустрічі спряли кращому спілкуванню учасників. Кожен із присутніх на ній дізнався, як знайти сили керувати своїми емоціями та конфліктами, як використовувати свій досвід участі в антитерористичній операції для саморозвитку та вибудовувати комфортні стосунки з близькими.