003.jpg

 У Сумах до Дня автомобіліста та дорожника проводять акцію зі здачі крові «Безкровна дорога».

Ініціативу шляховиків підтримав міський голова Олександр ЛИСЕНКО, котрий першим прийшов у вівторок до обласного Центру служби крові.

Керманич міста зазначив, що не міг залишитись осторонь шляхетної акції, адже йдеться про людські життя.

Початково Олександр Лисенко, які і всі інші відвідувачі Центру, пройшов необхідне обстеження. Воно допомогло медперсоналу визначити, чи може очільник обласного центру бути донором. Після всіх процедур: реєстрації, візиту до терапевта, чашки теплого солодкого чаю, Олександр Лисенко здав кров. Як повідомив міський голова, робив він це вперше.

«Сьогодні мені випала виняткова нагода продемонструвати городянам, що допомагати людям – це дуже просто. Варто лише усвідомити, що кожна капля крові, здана вами, може врятувати комусь життя. Хочу закликати всіх сумчан також долучатися до подібних акцій, які організовує Центр служби крові»,– наголосив керманич Сум.
Завтра до акції «Безкровна дорога» доєднаються працівники КП «Шляхрембуд».

За словами головного лікаря Центру служби крові Світлани КРИВЦУН, тут вже стало доброю традицією до будь-якого професійного свята проводити різноманітні акції.
«Нині ми організували акцію «Безкровна дорога», присвячену Дню автомобіліста та дорожника. Для 90 % сумчан назва акції є символічною, адже всі вони також щодня сідають за кермо автомобіля або ж є пасажирами громадського транспорту. На жаль, автошляхи – це не завжди безпека та комфорт, тому часом трапляються аварії, які можуть призвести до серйозних проблем зі здоров’ям. Тому найменша крапля крові, яку в рамках цієї акції здають її учасники, піде на потреби тих, кому вона нині конче необхідна», – зазначила Світлана Кривцун.

Головний лікар наголосила на тому, що місто Суми, та область зокрема, є лідерами донорського руху. Кількість донорів на тисячу населення у Сумах у три рази більше ніж по Україні.

Насамкінець Світлана Кривцун подякувала міському голові Олександру Лисенку та всім причетним за ремонт дороги, що веде до обласного Центру служби крові.