005.jpg

У четвер, 27 жовтня, в рамках всесвітнього руху боротьби з раком молочної залози в Сумах уперше відбудеться благодійна вечірка Pink Party.

Про захід та його важливість на брифінгу в Агенції промоції «Суми» 25 жовтня говорили заступник міського голови Степан ПАК, головний мамолог області Ігор НОВИЦЬКИЙ, заступник голови правління Асоціації «Українські центри нових технологій здоров'я» Катерина БЛIНОВА.

У структурі онкопатології жінок рак молочної залози посідає перше місце, повідомив Ігор Новицький. За дев'ять місяців поточного року цю недугу виявили у 101 сумчанки, по області за цей же пірод захворіли 334 жінки. Торік в обласному центрі занедужали 124 містянки. У близько 90 % випадків недугу виявляють на І та ІІ стадіях. Відсоток занедбаних випадків, ІІІ та ІV стадії, склав у поточному році 3,9 %, у 2015 – 7,4 %. По Україні цей показник становить 20,5 %.

Здоров'я людини, зазначив заступник міського голови Степан Пак, котрий має медичну освіту, на 50 % залежить від способу життя, а відтак, зауважив він, надважливо прищеплювати містянам корисні звички і робити це всіма можливими способами. Саме тому 27 квітня міська рада та регіональне представництво Асоціації «Українські центри нових технологій здоров’я» підписали Меморандум про взаємодію та співпрацю у рамках всеукраїнського проекту «Здорова нація – сильна Україна» і взялись його втілювати.

«Ми завдячуємо тим людям які не байдужі до життя міста і здоров'я сумчанок, адже це – це основа нашого буття. Підтримуємо всіх і самі показуємо, що здоровий спосіб життя – основа-основ. Ми готові сприяти всім, хто вносить раціональне зерно в роботу міської влади у цьому напрямку», – зазначив посадовець.

Як розповіла Катерина Блінова, PinkParty – відомий всесвітній рух боротьби з раком молочної залози, проекти якого проходять у понад 50 країн світу. Мета руху – привернути увагу до такої хвороби, як рак молочної залози, та звернути увагу жінок на те, що можливо суттєво знизити ризик виникнення такої хвороби, а вести здоровий спосіб життя це просто, корисно та сучасно. В Україні цей проект реалізують уперше. Окрім усього, по країні збирають кошти для онкологічних клінік і і для адресної допомоги жінкам, які проходять лікування. За жовтень, включаючи збір коштів на PinkParty, було зібрано близько 130 тис. грн.

У Сумах благодійна вечірка Pink Party відбудеться 27 жовтня в спортивно-танцювальній залі СумДУ, аудиторії Н 104. Триватиме – з 18:00 до 20:00. У програмі заходу: майстер-класи з основ правильного харчування, короткі виступи лікарів, танцювальна-спортивна розминка «Живи танцюючи», тренувальна програма «Інтенсив».

Вхідний квиток – благодійний внесок від 50 грн.

Дрес-код: зручний для танців одяг з елементами рожевого.

Зібрані під час заходу кошти спрямують на закуплю для обласного онкодиспансеру голок для біопсії, які вкрай потрібні для точного діагностування.