007.jpg

У середу, 26 жовтня, освітня делегація Сум відвідала VІІІ Міжнародний форум «Інноватика в сучасній освіті», який проходив у м. Києві.

Разом зі своїми колегами з інших міст України, сумські освітяни під час виставки, організованої в рамках форуму, мали можливість познайомитися з роботою кращих шкіл, вищих навчальних закладів та інших освітніх установ, обмінятися досвідом практики інноваційної діяльності. Педагоги переглянули презентації інновацій та сучасних проектів у навчальних закладах різних рівнів, ознайомилися з новинками науково-методичної літератури, публікаціями засобів масової інформації.

Делегація взяла участь у роботі круглого столу «Інноваційні проекти в новій інноваційній школі» за участю начальника відділу стратегій розвитку освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України Наталії ГОНЧАРЕНКО та керівника програми «Партнерство в навчанні» компанії «Майкрософт Україна» Романа РУДЮКА.

Відвідування форуму спонукало освітян до активної роботи по реалізації соціально-педагогічного проекту з дистанційного навчання, трансформації передового педагогічного досвіду використання ІКТ-технологій (хмарних) у навчально-виховному процесі. Натхненні участю у форумі, сумські педагоги готуються гідно презентувати свої здобутки на виставці «Інноватика в сучасній освіті» у наступному навчальному році.

Міжнародний форум «Інноватика в сучасній освіті» – найбільш представницький і професійний захід в освітньому просторі нашої країни, спрямований на презентацію, обмін досвідом, узагальнення та поширення інноваційних досягнень, набутих у практичній діяльності навчальних закладів, модернізації вітчизняної системи освіти, використання міжнародних освітніх новацій, ознайомлення із засобами навчання, проектами та програмами.