Надрукувати
Перегляди: 1580

Сьогодні, 28 жовтня, у Сумах відбулися урочистості з нагоди Дня визволення України від фашистських загарбників.

Розпочалися вони на святому для сумчан місці - Алеї Слави. Тут разом із сумчанами представники міської та обласної влади, військовослужбовці поклали квіти до могил, загиблих під час проведення антитерористичної операції наших земляків.

Потому керівники міста та області віддали шану загиблим воїнам Війська Польського, які знайшли вічний спокій на території нашого міста в часи Другої світової війни.

Лягли живим покривалом квіти і до підніжжя меморіального комплексу «Вічна Слава», біля якого зібралися й самі ветерани війни. Вони подякували міській владі за те, що шанують цей день, адже для них він надзвичайно важливий.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час урочистостей, які відбулися у обласній філармонії, низько вклонився тим, хто боровся за українську землю в часи Другої світової війни.

«Сьогодні ми з вами наблизилися до ще однієї знакової дати для всього українського народу - 72-ї річниці визволення України від фашистських загарбників. Весь цей час ми жили під мирним небом, яке нам захистили ви, дорогі наші ветерани. Ви зробили все можливе, а часом і не можливе, аби тільки нога ворога більше ніколи не ступила на рідну українську землю. І за це низький вам уклін», - звернувся очільник обласного центру до присутніх у залі.

Після слів привітань Олександр Лисенко вручив грамоти ветеранам-наставникам Сумської міської організації ветеранів України Михайлу ЧУПРИНІ та Борису ПЩЕЛКОВСЬКОМУ. Грамоту одержав і член ради організації ветеранів Сумського вищого артилерійського командного двічі Червонопрапорного училища Олександр ТРУБАЄНКО.

Таких відзнака міського голови ветерани були удостоєні за багаторічну участь у військово-патріотичному вихованні молоді, активну громадянську позицію, вагомий вклад у роботу з соціального захисту ветеранів.

Далі на присутніх у залі чекала концертна програма, яку для них підготував творчий колектив філармонії.