Надрукувати
Перегляди: 1468

Працівники кримінальної поліції відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаних з торгівлею людьми, розшукують 30-річну сумчанку та подружню пару. Розшукувані крім того, що втягували в заняття проституцією сумчанок, займались також їх звідництвом на території інших держав.

Сумські правоохоронці встановили, що ще в 2007 році 30-річна мешканка Сум, яка на життя заробляла проституцією в одній з південних країн, вирішила долучити до цієї «роботи» своїх знайомих дівчат. Останнім розповідала байки про роботу танцівниць, за що непогано платять, а по приїзду до іншої країни виявлялось, що дівчатам потрібно буде займатись проституцією. За двох своїх «подруг» вона заробила шість тисяч доларів. Ще одну молоду жінку зловмисниця звела з сутенером, за що також отримала непогану грошову винагороду.

Такий «бізнес» невдовзі викрили правоохоронці. У відношенні жінки відкрили одразу два кримінальних провадження за ч.2 ст.303 «Проституція або примушування чи втягнення до заняття проституцією» та за ч.1 ст. 302 «Створення або утримання місць розпусти і звідництво» Кримінального кодексу України. Її провина була повністю доведена у суді, за що та отримала покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі. Проте, на такий вирок зловмисниця явно не розраховувала, й сьогодні ухиляється та переховується від ухвали суду.

Інших двох підозрюваних сумчан: 45-річного чоловіка та його 37-річну дружину, працівники поліції розшукують за правопорушення, які підпадають під ч.2 ст.149 Кримінального кодексу України («Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини»).

Подружжя за грошову винагороду протягом 2001-2004 років шляхом обману, шантажу, втягнення в боргову кабалу та уразливого стану молодих жінок вербували та переправили через державний кордон України 20 сумчанок з метою подальшої сексуальної експлуатації.

Наразі усі вони оголошені в розшук. Працівники поліції звертаються з проханням до всіх жителів міста та області, кому відома будь-яка інформація, що може допомогти слідству, повідомити про це найближчий відділ поліції на лінію «102» або за телефоном у Сумах: 66-70-49. Анонімність гарантується.

(На фото зліва направо: Коваленко Анастасія Михайлівна, 1986р.н., Босий Олександр Олександрович, 1971 р.н., Руда Ганна Миколаївна, 1979 р.н.)