Надрукувати
Перегляди: 1397

У четвер 27 жовтня у Сумах фахівці Державної пожежно-рятувальної служби двічі виїздили на пожежі, під час гасіння яких врятували одну людину та ще четверо евакуювали.

Близько 05:50 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння квартири на третьому поверсі 9-поверхового житлового будинку на вулиці Заливній. На місце події виїхав черговий караул 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

На місці події було встановлено, що сильне задимлення поширилося на верхні поверхи. Тому одне відділення розпочало ліквідацію безпосереднього осередку горіння, а інші вогнеборці, відчинили вікна на сходових клітинах та використовуючи апарати для захисту органів дихання потрапили до помешкання, де сталася пожежа.

В одній із кімнат горів диван та домашні речі, а на підлозі лежав господар 1954 р.н. у напівпритомному стані. Пожежники допомогли вийти йому у безпечне місце на вулицю. Бригада екстреної медичної допомоги доправила чоловіка до лікарні з попереднім діагнозом: отруєння чадним газом.

О 06:18 вогнеборці локалізували загоряння, запобігши поширенню вогню на всю оселю, о 06:44 пожежу ліквідували. Усього до гасіння було залучено 6 фахівців особового складу та 2 одиниці спецтехніки.
За попередніми висновками фахівців, спричинила загорання необережність під час паління.

А вже пізно ввечері, о 22:40 надійшло повідомлення про загоряння 5-поверхового житлового будинку на вулиці Генерала Чибісова.

Мешканці будинку відчули запах диму в під’їзді та зателефонували до рятувальників. Вже за 7 хвилин на виклик прибули вогнеборці та встановили, що на верхньому поверсі горять два столи, при цьому сильне задимлення поширилося на всі сходи.

Більшість мешканців квартир під’їзду самостійно вибігли на вулицю, проте у димовій пастці опинилися мешканці останнього поверху. Використовуючи апарати для захисту органів дихання, рятувальники приступили до евакуації. В одній із квартир перебував чоловік 1972 року народження, в іншому помешканні – ціла родина: чоловік 1979, дружина 1982 та їх син 2000-го року народження. Пожежники вивели усіх потерпілих із задимленого осередку в безпечне місце. Медична допомога нікому не знадобилася.

Локалізація пожежі завершилася о 22:56, а ліквідація – о 23:23. Всього до гасіння було залучено 9 вогнеборців та 2 одиниці спецтехніки. У результаті пожежі знищено столи та господарчі речі. Вогнем пошкоджено електрощитову та двері тамбура. За попередніми висновками фахівців, спричинило загоряння необережне поводження з вогнем невстановленої особи.