0010.jpg

У понеділок, 31 жовтня, виповнилося 100 років сумчанці Прасковії ПОПІНАКО.

Привітати сумчанку з цією визначною датою завітали рідні та представники міської влади: заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, начальник управління у справах інвалідів, людей похилого віку та надання соціальних послуг Алла КОТЛЯР та депутат міської ради Олександр ЗИМЕНКО.

Вони поздоровили жінку з поважним Днем народження, вручили їй квіти та подарунки. В теплій дружній атмосфері гості поспілкувалися із бабусею, яка розповіла їм про про своє життя та трудовий шлях. Прасковія Іллівна народилася в багатодітній родині в селі Яструбине, що на Білопільщині.

Під час голодомору 1932-1933 років працювала у дитячому садку, а в часи Другої світової війни була санітаркою в госпиталі у Таджикистані.

З 1951 по 1958 рік працювала на ПАТ «Сумське МНВО», з 1988 по 1989 рік – в Сумському центрі стандартизації та метрології.

Нині ж Прасковія Іллівна оточена любов’ю своїх рідних та близьких, серед яких: 2 онуки, 2 правнуки, 3 праправнуки та 1 прапраправнук.

Поспілкувавшись із гостями, ювілярка щиро подякувала їм за увагу та турботу і запросила на свій наступний День народження.