005.jpg

У вівторок, 1 листопада студенти 1 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ відвідали інтерактивну зустріч з фахівцями «Клініки, дружньої до молоді» міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди.

Спілкувалися із фахівцями щодо профілактики інфікування ВІЛ відбулось у рамках флешмобу, що нині триває у соціальних мережах#ТЕСТнаВІЛ, морального виховання студентської молоді та лекторію «Молодь за здоровий спосіб життя».

Під час зустрічі студенти познайомилися з керівником «Клініки, дружньої до молоді» Владленою КОНЦЕВИЧ та психологом клініки Ольгою МАСАЛІТОВОЮ, які розповіли про основні принципи роботи клініки, профілактику ВІЛ-інфікування, куди можна звернутися для обстеження та лікування. Голова СОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Ольга БЕЛЕНЕЦЬКА, яка також була присутня на заході, озвучила статистику хворих у Сумській області і запросила студентів пройти тест на ВІЛ.

Бути небайдужими до людей, які потребують допомоги, закликала студентів голова Асоціації молодих донорів у Сумській області Тетяна ГНІДЕНКО.

Під час зустрічі першокурсники переглянути документальний фільм про реальне життя людини з ВІЛ, а по його завершенню студенти отримали методичну літературу з темами зустрічі. Усі охочі, а таких назбиралося 26 осіб, пройшли тест на ВІЛ з дотестовим та післятестовим консультуванням.

Цього ж дня на базі «Клініки, дружньої до молоді» відбувся тренінг для соціальних педагогів, що навчаються в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, з питань профілактики ВІЛ/СНІДу. 7 осіб пройшли за бажанням тест на ВІЛ.