Надрукувати
Перегляди: 1498

В управлінні Держпродспоживслужби в м. Сумах закликають городян змінити своє ставлення до такої хвороби як туберкульоз.

Тут інформують, що за дев’ять місяців поточного року у Сумах 70 % випадків хвороби припадало на осіб активного працездатного віку.

За вказаний період захворіло 79 осіб, а загальна кількість домашніх осередків хвороби сягала 52.

Фахівці наголошують, що збудниками туберкульозу можуть стати перенесені інфекційні хвороби, психічні травми, голодування, тяжкі умови праці та невлаштований побут. Тому особливо важливим є своєчасне виявлення джерела інфекції, а серед дітей – взагалі необхідно попереджувати її виникнення.

На жаль, за дев’ять місяців поточного року у Сумах було зафіксовано 6 випадків активного туберкульозу серед дітей віком від 0 до 17 років. Аби таких ситуацій не траплялося, серед вікових груп до 18 років щорічно проводиться суцільний скринінг методом туберкулінодіагностики, а починаючи з 15 річного віку, серед підлітків додатково проводиться флюорографічне обстеження грудної клітки.

Дорослі сумчани теж повинні періодично проходити медичні огляди. В першу чергу обстеженню на туберкульоз підлягають ті особи, які часто хворіють на грип, ГРВІ, пневмонії, катари верхніх дихальних шляхів, бронхітів та особи з невизначеним діагнозом.