004.jpg

7 листопада Суми відвідали представники адміністрації міста Люблін та семи Вищих навчальних закладів, аби провести інформаційну зустріч на тему «Навчання в Польщі 2017 – місто Люблін запрошує».

Зокрема до Сум завітали представники Університету Марії Кюрі-Складовської; Католицького Університету Іоанна Павла ІІ; Люблінської Політехніки; Природничого університету; Люблінського університету ім. В. Поля; Вищої Школи Економіки та Інновацій; Вищої Школи Підприємництва та Адміністрації.

Спершу польська делегація мала можливість поспілкуватися із міським головою Олександром ЛИСЕНКОМ, його заступником Степаном ПАКОМ та директором департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніною КОХАН.

Очільник обласного центру привітав польську делегацію на сумській землі та висловив переконання, що ця зустріч буде корисною сумській молоді, яка прагне отримати дипломи про вищу освіту європейського зразка.

«Я не маю сумніву, що такі зустрічі мають лише позитивне спрямування, адже пропагують розвиток нашого молодого покоління, наближають його до європейських цінностей», - сказав Олександр Лисенко.

Потому спілкування продовжилося у малій залі Будинку рад, де зібралися представники закладів освіти Сум, учні та їх батьки, викладачі польської мови у Сумах, представники польських організацій.

Для них представники кожного із польських навчальних закладів провели короткі презентації та відповіли на запитання присутніх щодо всіх нюансів навчального процесу.

Директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна Кохан зауважила, що сумська молодь дуже ініціативна та цілеспрямована, а тому подібне спілкування лише розширить її горизонти.

«Сьогоднішня зустріч – це позитив та користь. Вона допоможе молодим сумчанам визначитися із тим, де саме їй здобувати вищу освіту та високоліквідні дипломи», - резюмувала Антоніна Кохан.