Надрукувати
Перегляди: 2062

Відтепер ті сумчани, які вже створили, створюють або ж тільки планують створити ОСББ, мають можливість отримувати консультації з даного питання у спеціально створеному для цього Ресурсному центрі, який сьогодні відкрився у обласному центрі.

Як повідомив голова Асоціації ОСББ «Сумщина» Роман ГУЧЕНКО, Ресурсний центр підтримки ОСББ «Сумщина» з питань чистої енергії, який створений на базі Асоціації, працює у Сумах вже більше року.

Головне його призначення – надання консультацій, допомоги сумчанам при створенні ними ОСББ та провадження енергозберігаючих технологій.

Вчитимуть тут і тому, як управляти своїм будинком та заощаджувати на комунальних послугах.

«Приємно відзначити, що з моменту створення Ресурсного центру підтримки ОСББ «Сумщина» з питань чистої енергії у місті в п’ять разів зросла активність громадян з цього питання. 60 % ОСББ, які на сьогодні створені у Сумах, це ті, представники яких зверталися до нас за допомогою», - зауважив Роман Гученко.

Під час відкриття Ресурсного центру був присутній і міський голова Олександр ЛИСЕНКО, який наголосив на тому, що це важлива подія для Сум. Адже кожен сумчанин з активною громадянською позицією зможе прийти сюди і отримати відповіді на всі запитання щодо створення ОСББ.

«Кількість городян, які не бояться брати на себе відповідальність за власне житло, зростає дуже швидко, а тому їм треба отримувати кваліфіковану підтримку у цьому, підтримувати їх порадою. Хочу запевнити, що міська рада сприяла і буде сприяти надалі фінансово вже створеним ОСББ і тим, які будуть створюватися згодом. Тому відкриття такого Центру свідчить про те, що ми рухаємося у правильному напрямку», - констатував міський голова.

Очільник обласного центру також поспілкувався із присутніми, серед яких були представники департаменту інфраструктури міста, мешканці сумських багатоповерхівок, які прийшли більше дізнатися про те, чим саме новостворений Центр допоможе їм при створенні ОСББ. Потому обговорили фінансову складову цього питання та дізналися про досвід інших міст.

Зокрема, Роман Гученко презентував присутнім відео про те, як з успіхом впроваджуються енергоефективні заходи у багатоквартирних будинках в місті Луцьк.

Насамкінець голова Асоціації ОСББ «Сумщина» наголосив, що абсолютно вся інформація у Ресурсному центрі надаватиметься безкоштовно. Ті, хто бажає її отримати, можуть записатися на консультацію за телефоном (0542) 701 009.