006.jpg

11 листопада, у День незалежності Польщі, міський голова Сум Олександр ЛИСЕНКО разом із представниками польської делегації міста Люблін та фірми Krismar відвідали Алею Слави та меморіал загиблим полякам під час Другої Світової Війни.

«На меморіалі написані слова «Товаришу, зупинись та згадай тих, хто захищав нашу свободу та незалежність». Дуже прикро, що досі, як і 70 років тому, гинуть молоді хлопці у боротьбі за справжню незалежність, проте ми можемо щиро порадіти за наших сусідів, які вже є вільними та успішно йдуть своїм шляхом. Сьогодні День незалежності братньої Польщі і я хочу висловити найщиріші слова привітання та вдячності, адже в цей складний час нам надважливо мати таких друзів та партнерів. Ця країна для нас завжди буде прикладом розвитку і ми вже зараз наслідуємо його» - зазначив Олександр Лисенко.

Українсько-польська дружба з кожним днем стає міцнішою. Це підтверджується десятками різноманітних подій за участі польської сторони: запрошення українських студентів на навчання, обмін досвідом під час тренінгів, підтримка різноманітних проектів Сумської міської ради.

Пан Кшиштоф КОСІНСКІ, представник польської фірми Krismar, зауважив: «Зараз для України та Європи в цілому не найкращі часи, саме тому ми маємо об’єднуватись та допомагати один одному. Сьогодні ми допомагаємо здобувати якісну освіту та працевлаштовуємо українських студентів у Польщі, але я впевнений, що це лише невеличкий старт нашої співпраці, у нас є великі плани на майбутнє».

Нагадаємо, День незалежності Польщі - національне свято Польщі, відзначається щорічно 11 листопада на честь проголошення незалежності держави від панування Російської імперії, Королівства Прусії та Австрійської імперії в 1918 році. Свято припадає на день завершення Першої світової війни (11 листопада 1918 року), в результаті чого, після 125 років поділу Польщі між Пруссією, Росією і Австрією, відродилась країна.