004.jpg

У рамках Дня відкритих дверей учні старших класів гімназії № 1 відвідали Державну податкову інспекцію у м. Сумах.

Нині учні вивчають основи податкового законодавства, і тому проявляють неабиякий інтерес до специфіки роботи фіскальної служби. Школярі обізнані, що статтею 67 Конституції України зазначено, що кожен громадянин зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених Законом.

Завідувач сектору організації роботи Центру обслуговування платників та надання адміністративних послуг ДПІ у м. Сумах Наталія ЛЕВЕНЕЦЬ розповіла гостям про Центр обслуговування платників: як він створювався, його функції, завдання та про комплекс адміністративних та інформаційних послуг.

Юних відвідувачів інспекції зацікавило питання отримання електронного цифрового підпису та інформація про електронні сервіси, започатковані ДФС України. Завдячуючи їм та не відвідуючи інспекцію, відтепер можна здійснити реєстрацію як платника податків, подати звітність в електронному вигляді, отримати електронну консультацію тощо.

Наприкінці зустрічі учням, як майбутнім студентам, начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Валерія МОСКАЛЬЧУК розповіла про можливість отримання податкової знижки. Адже на таку пільгу може претендувати як студент, якщо він самостійно оплачує навчання, так і його батьки чи опікуни.

Дружня атмосфера зустрічі сприяла відвертості спілкування. Стало очевидним, що подібні заходи сприяють не тільки отриманню суто теоретичної інформації та вихованню податкової культури, а й дають можливість ознайомитися з баченням та новими креативними ідеями молоді щодо вдосконалення програм державної податкової політики.