002.jpg

Минулими вихідними, 12 та 13 листопада, в Сумах відбувся Всеукраїнський семінар «Успішні проекти молодіжних центрів України».

Учасниками семінару стали представники молодіжних організацій та установ з 9 областей України, які приїхали до Сум поговорити про положення діяльності молодіжних центрів в Україні та Знаку якості молодіжних центрів.

Проект Всеукраїнських семінарів «Успішні проекти молодіжних центрів України» реалізується Громадським сектором Євромайдану спільно з Національною скаутською організацією «Пласт». Спрямований на розвиток мережі Молодіжних Центрів по Україні. Партнером проекту в місті Суми став Сумський міський центр дозвілля молоді.
Під час презентації діяльності Сумського міського центру дозвілля молоді та Сумського обласного центру відпочинку, оздоровлення, туризму та військово-патріотичного виховання обговорювались питання підтримки молодіжних ініціатив шляхом проведення конкурсу проекту для громадських організацій, досвід проведення молодіжних заходів в Сумах.

В рамках семінару «Успішні проекти молодіжних центрів України» Суми відвідав заступник міністра молоді та спорту Олександр ЯРЕМА, який поділився баченням Міністерства щодо розвитку мережі молодіжних центрів та наголосив на їх важливій ролі у процесі реформування молодіжної політики України.

Потому в конгрес-центрі СумДУ Олександр Ярема зустрівся із керівництвом міста, області, установ та організацій, які займаються розвитком молоді в Сумах, а також ректором цього навчального закладу Анатолієм ВАСИЛЬЄВИМ. Присутні обговорили основні принципи, які відображені в проекті Закону України «Про молодь», зміну структур управлінь молоді та спорту в умовах децентралізації та важливість створення молодіжних центрів у новостворених громадах, обов’язкова участь молоді у процесі формування стратегії локальної молодіжної політики. Обговорювали нову та доволі успішну практику проведення конкурсу проектів в Сумському державному університеті, спрямованому на підтримку ідей студентів, які в ньому навчаються.

До конгрес-центру СумДУ завітала і молодь міста, якій Олександр Ярема презентував дорожню карту реформ молодіжної політики, основні положення законопроекту України «Про молодь». Піднімались питання інших можливостей для молоді, які пропонує Міністерство молоді та спорту України.

У рамках семінару «Успішні проекти молодіжних центрів в Україні» учасники напрацювали пропозиції до типового положення про молодіжні центри в України та Знаку якості, згідно якого буде відбуватись стандартизація та сертифікація молодіжних центрів в Україні.