0010.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО провів зустріч з вихованцями Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І . Г. Харитоненка, присвячену Дню Гідності та Свободи.

Зустріч пройшла у форматі виховного уроку на тему патріотизму та любові до України в розрізі революційних подій 2014 року та Революції гідності.

Міський голова розповів: «Люди вийшли не одразу, проте, коли дізнались, що на Майдані Незалежності побили студентів – вже ніхто не міг мовчати. Люди виходили навіть не за євроінтеграцію, а проти свавілля влади та міліції. Я пам’ятаю ті страшні події, коли по чорним від диму вулицям на нас сунув «Беркут». Було страшно, було моторошно, але ми вистояли, бо знали, якщо здамося – країну не врятувати».

«Олександра Миколайовича ми запросили не випадково. Ми знаємо, що він був безпосереднім учасником Революції Гідності і хотіли, щоб він розказав нашому підростаючому поколінню, нашим молодим кадетам, що ж тоді відбувалось. Щоб наша молодь знала правду з перших вуст, а не те, що розповідають по телевізору чи пишуть в інтернеті», – прокоментував директор Кадетського корпусу генерал-майор Юрій СВІДЛОВ.

На завершення міський голова побажав завжди тримати у серці гасло, яке є головним у кадетів «Серце – дамі, душу – Богові, життя – Батьківщині, честь – нікому» і нагадав про видатного випускника корпусу Олексія ХАРЧЕНКА, який під час анексії Криму, підняв український прапор в Севастополі і заспівав Державний Гімн України.