001.jpg

Обдаровані сумські діти надали понад 200 своїх робіт для участі у міській виставці-конкурсі дитячої творчості «Всесвіт очима дитини», яка проходила з 7 по 21 листопада.

Захід відбувається у відділі літератури з мистецтва Центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка десятий рік поспіль.

Одне з головних завдань конкурсу – розкрити творчі можливості підростаючого покоління та підтримати талановитих дітей з малозабезпечених, багатодітних сімей, а також дітей з обмеженими фізичними можливостями. Організовують виставку-конкурс міська рада, Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та відділ літератури з мистецтва Центральної міської бібліотеки ім. Т Г. Шевченка.

Цього року свої роботи для участі у конкурсі надали вісімдесят юних сумчан (віком від 8 до 17 років) з 20 творчих організацій міста: СВУМіК ім. Д. С. Бортнянського та дитяча студія декоративно-прикладного мистецтва при ньому, дитяча художня школа ім. М. Лисенка; міський центр еколого-натуралістичної творчості молоді; міський центр науково-технічної творчості учнівської молоді; відділення соціально-побутової адаптації інвалідів «Спільнота», а також міські загальноосвітні та спеціалізовані навчальні заклади.

Серед представлених 200 робіт були твори образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (народна іграшка, різьблення, вишивка, ткацтво, кераміка, витинанка, бісероплетіння, флористика, модульне орігамі, вітраж, квілінг, декупаж, живопис, графіка).

24 листопада відбулось підведення підсумків та урочисте закриття конкурсу. Було обрано п’ять робіт, автори яких будуть удостоєні стипендії міського голови. У номінації «декоративне ліплення» найкращою стала Ксенія АВРАМЕНКО (13 років, ЦЕНТУМ), у номінації «живопис і графіка» – Дарина ГУЩА (15 років, дитяча художня школа ім. М. Лисенка); у номінації «живопис» – Анастасія ЗАГОРУЛЬКО (16 років, школа № 27); у номінації «ткацтво» – Олексій КОЛЕСНИК (13 років, школа № 29); у номінації «декоративний живопис» – Анастасія ХРЕБЕТ (15 років, школа № 29).

Ще 25 учасників було відзначено подарунками від Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Під час урочистої церемонії підведення підсумків цьогорічного конкурсу на екрані демонструвався відеоролик з роботами учасників виставки, який підготували працівники відділу літератури з мистецтва. Ансамбль «Співаночка» з СВУМіК ім. Д.С. Бортнянського підготував для всіх учасників конкурсу музичне вітання.