Надрукувати
Перегляди: 1642

У Сумах проходить відкритий міський фестиваль народного мистецтва «Сумські візерунки», участь у якому беруть юні майстри міста та області.

Продемонструвати свої здібності обдарованим дітям та молоді надав відділ культури та туризму та Палац дітей та юнацтва.

Як зазначають самі організатори, вони ставили перед собою мету відроджувати, зберігати та розвивати надалі національну культуру, традиційні художні ремесла краю, виховувати дітей та молодь на кращих культурно-мистецьких традиціях України, виявити та підтримати творчу молоді, популяризувати здобутки юних майстрів, а також посприяти обміну досвідом роботи між майстрами-педагогами.

Фестиваль проходитиме в два етапи, а участь у ньому беруть школярі та студенти віком від 10 до 19 років. Загалом на конкурс надійшло 55 заявок від вихованців сумських шкіл та позашкільних закладів, дитячих художніх шкіл із Сум та Охтирки, Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського, СумДПУ ім. А. С. Макаренка.

Переможців обиратимуть за чотирма номінаціями: «писанкарство», «декоративний розпис», «витинанка», «художня кераміка». Кожен учасник буде представляти свої домашні роботи та виконуватиме конкурсну роботу протягом трьох годин в заявленій номінації.

Окрім того, учасники фестивалю зможуть взяти участь в творчих майстернях, поспілкуватися з відомими майстрами та художниками, мистецтвознавцями та долучитися до цікава ігрової програми. Педагоги-наставники також відвідають майстер-класи з техніки традиційного народного розпису на склі від майстра Надії ГУДИЛКО та розпису на воді (техніка ебру) від майстра Валентини КОЗДРОВСЬКОЇ.