004.jpg

У суботу, 26 листопада, в Сумах вшановували пам'ять тих, хто безневинно загинув у страшні часи Голодомору.

О 10.00 містяни зібралися біля пам’ятника жертвам Голодомору в Україні на мітинг-реквієм «Не знає пам’ять забуття». До сумчан долучились міський голова Олександр ЛИСЕНКО, голова обласної ради Семен САЛАТЕНКО, Архієпископ Сумський і Охтирський Мефодій, представники громадських організацій, учні та студенти.

«Мою бабусю, яка несла з поля гниле кукурудзиння, посадили на три роки у в’язницю. Ось така була радянська влада. Українці гинули через те, що під видом так званої «колективізації» у них забирали всю їжу. Понад 4 мільйони наших співвітчизників загинули голодною смертю, і ми маємо зробити все можливе, щоб таке жахіття не повторилось. А для цього треба знати та шанувати своє минуле, бо без нього не може бути майбутнього», – зазначив у своєму виступі Олександр Лисенко.

Після покладання квітів та хвилини мовчання організатори запросили всіх присутніх долучитись до загальноукраїнської акції «Запали свічку», яка традиційно відбулась у сквері Шевченка.

Олександр Лисенко подякував молодіжним громадським організаціям за те, що котрий рік поспіль вони беруть відповідальність за проведення цієї акції на себе та пам’ятають історію своєї країни.