Надрукувати
Перегляди: 1214

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час чергової апаратної наради повідомив про те, що словацька Банська Бистриця пропонує Сумам приєднатись до спортивної програми європейських міст і готова поділитись досвідом участі в ній.

Спортивна програма європейських міст була задекларована Європейською Комісією в 1999 році як програма підтримки спорту для усіх жителів Європи. Реалізує її Асоціація спортивних європейських міст, метою діяльності якоїї є підтримка приватних та державних заходів направлених на розвиток спорту для мешканців міст.

Із 2001 року ця Асоціація має право нагороджувати міста в номінаціях «Європейська столиця спорту», «Європейське місто спорту», «Європейська спортивна громада».
Серед критерій – доступ до занять спортом, аналіз та усвідомлення перемоги, значення для спільноти, навчання принципам чесної гри та поліпшення стану здоров’я мешканців.

Банська Бистриця приєдналась до цієї програми в 2015 році, виконала всі завдання і здобула нагороду Європейського спортивного міста. У зв’язку з цим, наступний рік у Банській Бистриці проголошений роком спорту.

Словаки пропонують і сумчанам приєднатись спортивної програми європейських міст та готова поділитись досвідом участі в ній. Сумський міський голова доручив секретарю міської ради Андрію БАРАНОВУ, у віданні якого знаходиться спортивна галузь, детально опрацювати дану можливість.

Окрім того, Олександр Лисенко заклик4ав і представників інших галузей, зокрема освітян і медиків, також налагоджувати співробітництво з Банською Бистрицею. На думку міського голови, це не лише посилить партнерські стосунки між містами, а буде корисним для сумчан.