001.jpg

Під час чергової сесії міськради вшанували сумчан, котрі найбільш допомагають війську та учасникам АТО.

З нагоди Міжнародного дня волонтера, який щорічно відзначається 5 грудня, до тих, хто вже протягом трьох років допомагає українським військовим боронити східні кордони нашої держави, звернувся захисник Донецького аеропорту, «Народний герой України», полковник запасу Андрій ТИМОФЄЄВ.

«Хочу сказати спасибі всім сумчанам, які підтримують наших бійців як морально, так і матеріально. Повірте, в зоні АТО інакше сприймається світ, а ваша допомога завжди є своєчасною та потрібною. І кожен із нас, хто пройшов пекло боїв, може з впевненістю сказати, що без волонтерів, було б важко, а часом взагалі неможливо, вести цю боротьбу»,– наголосив він.

Потому Андрій Тимофєєв разом із депутатом міськради, головою волонтерського осередку «Наш дім» Ольгою ВОЛОШИНОЮ вручили нагороди найбільш завзятим волонтерам Сум, серед яких багато представників освітніх та медичних закладів міста, громадських організацій та просто пересічних містян.

«Волонтерський рух у Сумах – це надзвичайно потужна сила, яка подолає все на своєму шляху. І дуже приємно, що кожного разу, коли ми збираємо допомогу нашим хлопцям, які нині воюють в АТО, нас підтримують багато сумчан. Низький їм за це уклін»,– звернулася Ольга Волошина до містян.

Голова Спілки ветеранів АТО Сумської області Володимир ЛАВРИК від імені цієї громадської організації висловив слова вдячності представникам влади та всім містянам, які допомагали у проведенні благодійного аукціону зі збору коштів на лікування учасника АТО Сергія КОЗНІЄНКА.

Подяки за сприяння отримали заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, директор міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» ІННА ГАЛІЧЕНКО, депутати міської ради Володимир ЧЕПІК, Олександр ЗІМЕНКО, Володимир ШИЛОВ. Із вдячністю згадав голова Спілки ветеранів АТО Сумської області і юних та дорослих митців, котрі надали свої роботи для аукціону.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО також подякував усім сумчанам, хто допомагають українським військовикам і закликав їх само злагоджено працювати й надалі.

«Дякую керівникам комунальних підприємств, які допомагали в ремонті військової техніки. Дякую депутатам, що голосували за виділення коштів на підтримку Збройних Сил. Дякую освітянам, дякую бійцям, котрі повернулись і стали волонтерами, дякую всім хто підтримував і підтримує воїнів на Сході», – зазначив очільник міста.