002.jpg

За інформацією управління освіти і науки, станом на 30 листопада у загальноосвітніх навчальних закладах хворіє на ГРВІ 16,3 % дітей, у дошкільних навчальних закладах – 11,7 %.


Наразі призупинено навчально-виховний процес в Олександрівській гімназії та 23 класах шкіл № 4, № 6, № 9, № 12, № 15, № 25, № 27, № 29. Відновити заняття у вищезазначених закладах планується з 5 грудня.

Відповідно до «Комплексного плану заходів з профілактики грипу та інших гострих респіраторних інфекцій та боротьби з ними в м. Суми у епідемічному сезоні 2016-2017 років» управлінням освіти і науки виданий наказ «Про організацію профілактичної роботи з попередження захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції у навчальних закладах міста» та затверджені заходи щодо профілактики грипу, гострих респіраторних вірусних інфекцій в епідсезон 2016-2017 років.

Керівниками навчальних закладів проведено виробничі наради з працівниками навчальних закладів на тему «Профілактика грипу та інших респіраторних захворювань», роз’яснювальну роботу щодо необхідності вакцинації в період епідемії грипу, ГРВІ; профілактичні бесіди серед учнів 1-11 класів; видано санітарні бюлетені, пам’ятки; придбано необхідну кількість дезінфікуючих та антибактеріальних засобів; обладнано тимчасові ізолятори для забезпечення негайної ізоляції хворих на грип.

З метою контролю епідемічної ситуації захворюваності на грип та ГРВІ, управлінням освіти і науки здійснюється щоденний моніторинг відвідування дітьми навчально-виховних закладів.