Надрукувати
Перегляди: 1461

У четвер, 29 листопада, у Сумах вогнеборці ліквідували загоряння електрощитової у житловому будинку.

Повідомлення про те, що у багатоквартирному будинку на вул. Металургів сталося загоряння електрощитової, до Служби порятунку «101» надійшло о 17:54.

За вказаною адресою відразу було направлено по одному відділенню чергових караулів Державних пожежно-рятувальних частин № 3 і № 1. Уже за чотири хвилини вогнеборці прибули на виклик та встановили, що горить електрощитова на сьомому поверсі 9дев’ятиповерхового будинку на площі 0,5 м2. За допомогою первинних засобів пожежогасіння (порошкового вогнегасника) рятувальники локалізували пожежу о 18:03, а вже о 18:10 вдалося повністю її ліквідувати та запобігти подальшому поширенню вогню.

Усього до гасіння було залучено семеро фахівців особового складу та дві одиниці спецтехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Унаслідок пожежі ніхто не постраждав, вогнем знищено автомати та дроти електрощитової. За попередніми висновками фахівців, імовірною причиною пожежі стало коротке замкнення електромережі.

Тому рятувальники звертаються до громадян регулярно перевіряти стан електромереж. У разі виявлення несправностей, викликати кваліфікованих фахівців.