004.jpg

У Сумах план осіннього призову на строкову військову службу виконали на 95 %.

Для того, аби цей показник був максимально високим, зазначають у відділі з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи, було проведено ряд інформаційних та організаційних заходів.

Зокрема, за участю заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Степана ПАКА та представників Сумського МВК на підприємствах, установах, організаціях міста та навчальних закладах було проведено сім інформаційних семінарів щодо пропагування строкової служби в ЗСУ та військової служби за контрактом.

До відома міського голови постійно доводився стан виконання планових показників з призову громадян на строкову військову службу у жовтні-листопаді поточного року, щоденно підбивалися підсумки роботи за добу, проводився аналіз та своєчасне вжиття відповідних заходів.

Правоохоронними органами здійснювали розшук, затримання і доставку до Сумського ОМВК осіб, які ухиляються від призову на строкову військову службу.

Ті з них, хто вже цієї осені відправився нести строкову військову службу та службу за контрактом, пройшли медкомісію на призивній дільниці Сумського МВК, яка укомплектована необхідним інструментарієм, медикаментами та майном. Додаткове обстеження призовники проходили у медичних закладах міста.

Більше дізнатися про службу у ЗСУ містяни мали змогу на Інформаційному порталі Сумської міської ради.

Тут періодично розміщувалися інформаційно-роз’яснювальні матеріали щодо проходження військової служби за контрактом, правила проведення набору громадян на службу, а також агітаційні матеріали щодо залучення безробітньої молоді до опанування військовій професії; виготовлялися та розміщувалися на території обласного центру п’ять інформаційних матеріалів на відповідну тематику у спеціально відведених місцях.

Окрім того, реклама щодо популяризації військової служби за контрактом у ЗСУ періодично розміщувалася в міському пасажирському транспорті, а також в адмінбудівлях міської ради за адресами: м. Суми, вул. Горького, 21, вул. Харківська, 35 та майдан Незалежності, 2.

У приміщенні ж міського центру зайнятості в секторі самостійного пошуку роботи у куточку для військовослужбовців можна було ознайомитися з інформаційно-агітаційними матеріалами про проведення набору громадян на службу за контрактом до ЗСУ та умови її проходження.

Під час 98 індивідуальних співбесід представників Сумського МВК з безробітними, які відповідають вимогам проходження військової служби за контрактом, та 15 виступів перед аудиторією роз’яснювався порядок відбору громадян України на військову службу за контрактом, її проходження та перспективи.

Здійснювалося оповіщення громадян і силами особового складу Сумського МВК, технічними працівниками та працівниками ДП «Укрпошта», а також через ТОВ «Сумський єдиний інформаційно-розрахунковий центр» (інформація була розміщена на платіжних бланках за комунальні послуги).