005.jpg

На базі навчальних закладів Сум відбувся перший етап Міжнародного інтерактивного учнівського природничого конкурсу «Колосок-осінній 2016».

До нього долучилось 5221 учень 1-10 класів із 36 навчальних закладів міста. Відповідно до Положення про Міжнародний інтерактивний природничий конкурс «Колосок» участь у ньому є добровільною.

Мета першого етапу – введення в науку учнів 1-5 класів та поглиблення знань учнів 6-10 класів з біології, хімії, фізики. Кожен учасник конкурсу отримує сертифікат та інформаційні матеріали конкурсу, навчальні заклади – диски з інформаційними матеріалами конкурсу, науково-популярними матеріалами в галузі природознавства та безкоштовну передплату на науково-популярний журнал «Колосок» та газету «Колосочок».

Нагадаємо, інтерактивний учнівський природничий конкурс «Колосок» проводиться в Україні з 2003 року. Ініціював його Львівський інститут освіти.

Конкурс проводиться з метою наукової популяризації та пропедевтики природничих наук серед учнів, поширення та впровадження національних освітніх технологій за кордоном, аналізу та запровадження сучасних прогресивних освітніх зарубіжних технологій в Україні.

Основними завданнями конкурсу є ознайомлення підростаючого покоління з невід’ємним елементом єдиної культури – природознавством; формування цілісного погляду на оточуючий світ, уявлень про наукову картину світу, вироблену сучасним природознавством; розвиток мотивації учнів до вивчення дисциплін природничого циклу; вироблення стійких навичок роботи з науково-популярними виданнями, розвиток читацьких компетентностей, дослідницьких та творчих умінь учнів; розширення та поглиблення знань із природничих дисциплін, підтримка талановитих учнів та ініціативних учителів.

Із 2006 року у конкурсі беруть участь і школярі Білорусії, а з 2010 року – і школярі Росії. У 2011 році «Колосок» отримав статус міжнародного.