Надрукувати
Перегляди: 2101

З метою сприяння реалізації державної політики у сфері житлово-комунального господарства, розвитку ринку комунальних послуг та підвищення їх якості, 1-2 грудня у Сумах провели нараду «Модернізація підприємств в умовах реформи водопровідно-каналізаційного господарства. Шляхи вирішення».

В обговоренні даного питання взяло участь понад 160 учасників.

На заході були присутні депутат Верховної Ради України, заступник голови Комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Альона БАБАК, заступник директора Департаменту економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону Дмитро ПЕТРУНІН, директор Департаменту із регулювання відносин у сфері централізованого водопостачання та водовідведення НКРЕКП Артем ЧУМАК, голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО, міський голова Олександр ЛИСЕНКО, депутати міської ради, керівники підприємств водопровідно-каналізаційного господарства України, представники науково-дослідних інститутів та виробничих підприємств, вітчизняні та зарубіжні експерти галузі.

«Впевнено можна сказати, що вода – це життя. І саме тому ваша робота є такою важливою для людей. Рівень форуму просто вражає. До нашого міста з’їхались представники всіх водоканалів України. І не даремно, адже сьогодні КП «Міськводоканал» є одним із передових в країні – і це без перебільшень. Тож хочу подякувати керівництву підприємства та його працівникам за щоденну роботу, спрямовану на збереження, розвиток та модернізацію водопровідного господарства», – зазначив у вітальному слові Олександр Лисенко.

Всеукраїнська нарада проводилась за ініціативи Української асоціації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства «Укрводоканалекологія» та КП «Міськводоканал» з нагоди чергової річниці утворення територіального відділення Асоціації «Північ», яке очолює директор сумського водоканалу Анатолій САГАЧ.

Під час проведених обговорень були визначені ключові економічні проблеми, які критично позначаються на можливості стабільного та якісного надання послуг з водопостачання та водовідведення, було акцентовано увагу на процесі удосконалення нормативно-правового забезпечення у сфері питного водопостачання та водовідведення, а також створення належних умов для інвестування у розвиток галузі.

У рамках заходів відбулась тематична виставка сучасного обладнання та технологій.

Також учасники наради відвідали КП «Міськводоканал», АТ «Сумський завод «Насосенергомаш», АТ «НВАТ ВНДІкомпресормаш».