Надрукувати
Перегляди: 1325

У вівторок, 6 грудня, в Сумах відбувся регіональний бізнес-форум «Україна – країна підприємців».

У Конгрес-центрі СумДУ зібралось понад 250 учасників. Серед яких були ті, хто вже має власну справу, і ті, хто планує її започаткувати.

Топ-темою форуму стала презентація програми підтримки підприємництва «Країна підприємців», яку представляв директор Сумської філії ПАТ КБ «ПриватБанк» Ігор ЧЕРНЯВСЬКИЙ. Він повідомив, що у Сумській області в рамках проекту ПриватБанку вже профінансовано понад 150 проектів малого бізнесу, з них 20 % – це промислові і продуктові магазини, сфера будівництва і кафе. В цілому по країні за даною програмою у найближчі два роки створити 1 млн робочих місць, вклавши в кредити 21 млрд грн.

Долучився до обговорення питань форуму і міський голова Олександр ЛИСЕНКО. Очільник міста наголосив на тому, що міська влада зі свого боку також прагне допомагати малому та середньому бізнесу. Так, 30 листопада депутати міської ради ухвалили цільову Програму підтримки малого і середнього підприємництва в м. Суми на 2017-2019 роки, в рамках якої з міського бюджету виділятимуться кошти на розвиток малого і середнього бізнесу.

«Щорічно виділятиметься 1 млн грн. на фінансову допомогу підприємцям і компенсацію відсотків по банківським кредитам на розширення бізнесу та створення нових робочих місць. За нашими прогнозами – в лютому програма почне діяти. Звісно, що лише цього кроку недостатньо, проте спільно з обласною владою та банками «Ощадбанк», «Райфайзенбанк Аваль» та «ПриватБанк», які і були ініціаторами бізнес-форуму, ми зможемо покращити ситуацію в Сумах. Також дуже важливо звернути увагу на молодь у бізнесі та стартапи, які швидко розвиваються на ринку», – сказав у своїй промові Олександр Лисенко.

Він зазначив, якщо дана ініціатива добре себе зарекомендує, фінансування можуть збільшити.