001.jpg

У вівторок, 6 грудня, сумчани взяли участь у Всеукраїнському онлайн-уроці місцевого самоврядування.

Такий захід у переддень відзначення Дня місцевого самоврядування організувала Асоціація міст України.

Захід проводився з метою підвищення іміджу місцевого самоврядування серед громадян, поширення ідей децентралізації, підвищення політичної грамотності учнів, формування їх активної громадянської позиції.

До участі в онлайн-уроці виявили бажання долучитись 233 школи (а це понад 12000 учнів) з усієї України.

Представники учнівського самоврядування Києва могли не лише ознайомитись з основами державної політики щодо повноважень органів місцевого самоврядування, бюджету, участі молоді в політичних та економічних реформах, а й поставити власні запитання безпосередньо «викладачам уроку» – віце-Прем’єр-міністру України Геннадію ЗУБКУ, голові Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергієві ВЛАСЕНКУ, виконавчому директору Асоціації міст України Мирославові ПІТЦИКУ.

Сумські школярі долучились до заходу в онлайн-режимі та поставили письмово запитання представникам влади.

Не залишилась осторонь Всеукраїнського уроку і педагогічна громада. Колектив школи № 27 отримав персональне запрошення щодо участі в заході, але враховуючи те, що школярі нині на карантині, учасниками онлайн-уроку стали педагоги навчального закладу та методисти Інформаційно-методичного центру.

Всеукраїнський урок місцевого самоврядування став додатковою платформою для більш глибокого усвідомлення політичних реформ у державі, відкрив додаткові можливості для школярів щодо створення та реалізації перспективних регіональних проектів.