004.jpg

У п’ятницю, 16 грудня, до Сумського міського центру зайнятості завітали роботодавці, аби познайомитися із новими підходами до підготовки фахових спеціалістів.

 

З цією метою був проведений семінар на тему «Перспективні потреби у кваліфікованих кадрах за конкретними професіями через організацію професійної підготовки та перепідготовки службою зайнятості, в тому числі для осіб з інвалідністю».

Принагідно спеціалісти центру зайнятості зазначили, що для того, аби партнерські відносини з роботодавцями постійно зміцнювалися, на їх замовлення за допомогою психодіагностичних методик на базі центру готують висококваліфіковані кадри.

Окрім того, було надано детальну інформацію про індивідуальні форми навчання на замовлення роботодавців та стажування, яке дає більш ефективний результат, ніж навчання по макету чи підручниках, тому що проводиться безпосередньо на робочому місці, під керівництвом досвідченого спеціаліста; про можливість навчання та перенавчання безробітних як на базі учбових закладів, так і безпосередньо на підприємствах.

Названо було і перелік професій, за якими проходить підготовка та які користуються найбільшим попитом на ринку праці.

Спеціалісти центру зайнятості, вислухали побажання та пропозиції роботодавців, які в пливатимуть на подальшу співпрацю.