Надрукувати
Перегляди: 2154

На це та інші питання, пов’язані з трагедією, що забрала життя сумчанина, відповість створена міською владою комісія.

Сумський міський голова ініціював створення комісії із з’ясування обставин загибелі сумчанина на Білопільському шляху під колесами маршрутки № 56 «Ганнівка-Хіммістечко». До складу комісії, яку очолив заступник міського голови Олександр ЖУРБА, увійшли фахівці з охорони праці, управління «Інспекція з благоустрою міста», департаменту інфраструктури міста, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, управління капітального будівництва та дорожнього господарства, відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг.

Представники патрульної служби доповіли, що висадка водієм пасажирів відбулась на проїжджій частині без заїзду в «карман», як це передбачено правилами дорожнього руху. При цьому до найближчої зупинки залишалося 150 м. З маршрутки вийшли три пасажири, останнім з яких був загиблий чоловік. Водій почав рух транспортного засобу, не забезпечивши безпеки пасажирів. Формування снігового валу на місці висадки пасажирів, за словами поліцейських, було в межах норми. У маршрутці їхали 10 пасажирів, які дають свідчення поліції. За даним правопорушенням (ст. 286 Кримінального кодексу України) відкрито кримінальне провадження, наразі тривають слідчі дії. У ході розслідування готується акт обстеження ділянки, на якій відбулася ДТП.

Під час засідання комісії було порушено питання очистки від снігу зупинок та доріг, а також дотримання перевізниками правил перевезення пасажирів. Директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО доповів, що 2 грудня рішенням виконавчого комітету № 648 було затверджено Проект розміщення 332 зупинки громадського транспорту, погоджений з сектором безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в м. Суми. За інформацією начальника управління «Інспекція з благоустрою міста» Руслана ГОЛОПЬОРОВА, наразі за утримання 57 зупинок несуть відповідальність суб’єкти підприємництва, 99 зупинок доглядає КП «Сумижилкомсервіс». Утримання решти зупинок включено до комунального замовлення, на що виділено 190 тис. грн.

У ході роботи комісії було дано доручення начальнику відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергію ЯКОВЕНКУ з’ясувати дотримання перевізниками схем руху маршрутів транспортних засобів, проведення передрейсових інструктажів та ініціювати проведення відповідних перевірок перевізників комісією Укртрансбезпеки. Департаменту інфраструктури та управлінню «Інспекція з благоустрою міста» належить здійснити контроль за утриманням міських зупинок. Управлінню капітального будівництва необхідно доповісти про стан вулично-дорожньої мережі.

Сумська міська рада висловлює співчуття близьким чоловіка, який став жертвою резонансної ДТП.