007.jpg

Напередодні дня святого Миколая, 18 грудня на подвір’ї біля костелу, що на Троїцькій, було дуже затишно, весело і тепло від щирих сердець городян. Адже тут вже вдруге відбувся благодійний фестиваль «Різдвяний дзвін».

Цього разу організатори заходу поставили собі за мету допомогти Сумському обласному центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Чого тільки не було на фестивалі!

Живий вертеп, який став можливим завдяки «вихованцям» контактному зоопарку «Бабусине подвір'я»: барашку Шону і його подрузі, голубам, нутріям та кроликам, від яких не відходили дорослі та діти. Стильно вбрані чотирилапі від Товариства захисту тварин чекали на люблячих хазяїв та новий дім (до речі, песик Пуля таки дочекався).

А які аромати були на подвір'ї! «Кулінарна сотня» пригощала безалкогольним глінтвейном, віденськими вафлями та гарбузовою кашею. Студенти з Еквадору та Казахстану готували свої національні страви. Долучилися і студенти із Індії, зі стравою яких стався прикрий інцидент, але хлопці замість їжі принесли 500 грн. для діточок. Солодкою родзинкою свята стали льодяники на паличці. Ще всім дуже сподобалися тістечка від кондитерської «Театральна».

На святі можна було не тільки поласувати смаколиками, а й взяти участь у цікавих майстер-класах, безпрограшній лотереї, а діти із задоволенням бавилися зі студентами-волонтерами СумДУ і вчилися плести різдвяні віночки разом із «Древом Желаний» та робити поробки із педагогом Центру реабілітації. Була нагода придбати гарні сувеніри та прикраси на ялинку та під ялинку.

Головним гостем свята став Святий Миколай. Діти і дорослі стояли в черзі, щоб розповісти вірш святому і за це мати можливість загадати бажання.

На завершення свята у скриньках для збору пожертв виявилося близько 4 тис. грн., що більше майже вдвічі, ніж торік.

Організаторами та партнерами благодійної акції стали: Агенція промоції «Суми», газета «Панорама», БФ «Карітас-Суми», Громадський фонд «Суми», Event-агенція Vivat, телеканал UA:Суми.

І щиро вдячність усім небайдужим та щирим городянам, які не зважаючи на погоду, завітали на фестиваль і стали частиною цього доброго свята.