001.jpg

20 грудня понад двісті сумчан та гостей нашого міста завітали на відзначення Дня волонтера, організоване ГО «Центр європейських ініціатив».

Старшокласники, студенти коледжів та університетів, молодь та люди старшого віку, сумчани та мешканці Сумського району мали змогу почути неймовірні, мотивуючі виступи, як місцевих, так і іноземних волонтерів нашого міста.

Однією з центральних подій зустрічі став ярмарок волонтерських організацій та ініціатив. Тут були представленні: «Центр дозвілля молоді», «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ», «Сумська кулінарна сотня», ініціатива «Від серця до серця», Громадський фонд «Суми», ГО «Центр євроініціатив», програма «Європейська волонтерська служба» Європейського союзу, волонтери сумських вишів, «Сумський жіночий клуб».

У 2016 році Центр євроініціатив реалізував багато проектів: освітніх, інформаційних, культурних, благодійних. Ці проекти були б не можливі без підтримки місцевих та іноземних волонтерів, що співпрацюють з організацією. Відтак, кульмінацією святкування стало нагородження «Волонтерів року Центру європейських ініціатив».

Волонтерами, що отримали цьогорічну Відзнаку ЦЕІ стали: Наталія ВАВЕНКО, Євгенія ЩЕРБАК, Марина ПЕТРИНА, Марина ПОПАТЕНКО, Катерина БУБЛИК, Юлія ЦВИГУН, Денис ІШУТКІН, Олександр СЕРЕДА, Андрій ЗАЛІЗНЯК, Віталій ТІТАРЕНКО, Сергій ГАЛКІН, Маріапаола БОСЕЛЛІ, Олексій ЄЛФІМОВ, Катерина МІНАЄВА, Влад Шаповал, Юрій ВОЛК.

Були також відзначені навчальні установи, які сприяли підтримці волонтерського руху протягом року, що минає: Сумська спеціалізована школа №2, Сумська загальноосвітня школа №12 та Конгрес-центр СумДУ.

Під час зустрічі було підкреслено, що Суми – місто, де активно розвивається волонтерський рух в цілому, який став потужною складовою розбудови громадянського суспільства у нашому місті.