0010.jpg

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за фактом вибуху у житловому будинку №24 по вул. Металургів, якій стався 3 січня. За повідомленням прокуратури Сумської області, розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в Сумській області. Процесуальне керівництво здійснює обласною прокуратурою.

Наразі вживаються невідкладні заходи, спрямовані на повне, всебічне та об’єктивне з’ясування всіх обставин кримінального правопорушення.

У Головному управлінні Нацполіції повідомили, що вибух газоповітряної суміші спричинив власник квартири - 59-річний чоловік, який має розлади психіки та перебуває на постійному обліку у психіатра. Після сімейної сварки господар оселі навмисне відкрив на кухні вентилі газової плити, напустив у приміщення газу та підпалив цигарку. З опіком 20% тіла він перебуває у реанімації обласної лікарні.

Нагадаємо, що 3 січня о 20.40 у десятиповерховому житловому будинку №24 по вул. Металургів в квартирі на сьомому поверсі стався вибух. Зруйновані перекриття між 6 і 7 та 7 і 8 поверхами в межах однієї кімнати, зруйновано міжкімнатні перегородки та стіни в двох квартирах, вибиті вікна з 5 по 8 поверхи. Одна людина загинула, 10 звернулися за допомогою до медиків.

Розпорядженням міського голови створено штаб з ліквідації наслідків надзвичайної події. Міська влада вживає необхідних заходів щодо забезпечення потреб мешканців, евакуйованих з будинку, здійснення обстеження технічного стану будинку, відновлення подачі комунальних послуг тощо.