Надрукувати
Перегляди: 1364

Для українців, які добровільно відмовилися від участі у незаконних збройних формуваннях «ДНР» та «ЛНР», Служба безпеки України запровадила спеціальну програму «На тебе чекають вдома».

В рамках програми здійснюються всі можливі заходи для повернення на підконтрольну Україні територію та звільнення від кримінальної відповідальності осіб, які добровільно відмовилися від участі в діяльності терористичних груп та незаконних збройних формуваннях, не брали участі у вбивствах, тортурах, зґвалтуваннях, нападах на підприємства, установи, організації та інших тяжких злочинах, щиро готові сприяти в розкритті злочинів, вчинених у зв'язку із створенням або діяльністю такої групи чи формування, та припиненні їх діяльності.

Підстави для звільнення від кримінальної відповідальності для учасників терористичних формувань «ДНР» та «ЛНР» передбачені частиною 2 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), частиною 6 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та іншими статтями Кримінального кодексу України.

Завдяки програмі «На тебе чекають вдома» до мирного життя повернулися вже понад 200 наших співвітчизників.

Аби стати її учасником, необхідно звернутись до співробітників Служби безпеки України безпосередньо або через родичів, знайомих за допомогою одного із доступних засобів зв’язку.

Останнім часом Службою безпеки України фіксуються факти активної протидії в реалізації Програми з боку так званої «ДНР» та «ЛНР» і пов'язаних з ними спецслужб. Ними проводяться спеціальні технічні заходи, що дозволяють протягом короткого часу ідентифікувати місце розташування і особистість людини, що телефонує на номери телефонів довіри СБ України.

Якщо громадянин перебуває на непідконтрольній Україні території, в тому числі на території Росії, в його ж інтересах не можна  телефонувати на номери телефонів, що зазначені в поширених раніше оголошеннях, листівках та інших матеріалах. Для безпечного зв'язку з представником Програми необхідно використовувати електронну пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або можливість безпосередньо звернутися в СБ України через довірену особу на підконтрольній Україні території.

Більш детальну інформацію про програму «На тебе чекають вдома» можна знайти офіційному сайті Служби безпеки України або звернутись до Управління СБУ в Сумській області за адресою: м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 32. Можна також написати на електронну пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або зателефонувати на цілодобову «лінію довіри»: (0542-) 607-490 та 610-069.

Серед інших контактів: (050)831 26 22 або (073) 042 06 02 (для дзвінків тільки з підконтрольної Україні території); е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або ж сторінка Facebook для листування: https://www.facebook.com/dorogamira.